Vreau sa zambesc mai des!

Cand cineva imi raspunde la intrebarea “cum o sa stii ca terapia a dat rezultate” cu “o sa zambesc mai des”, un dracusor ascuns in mintea mea chicoteste in pumn. E uimitor cat de putin suntem constienti de unele lucruri foarte simple.

Cu exceptia cazului in care suferi de depresie clinica (sau de parasirea permanenta a acestei lumi), si se poate chiar si atunci, dar e mai dificil, zambetul nu este ceva ce trebuie sa astepti ca pe o minune. Zambetul e ceva ce faci. Ca atare, macar intr-o masura, e ceva ce poti controla. Nu contest faptul ca e mai placut sa fii surprins si sa-ti vina sa zambesti, dar nu vad de ce nu ai putea sa zambesti pur si simplu, pentru ca asa vrei tu.

Mai ales ca studiile arata ca zambetele sincere (e ceva dezbatere pe tema zambetelor si a sinceritatii lor, şi mai nou ceva dezbatere pe tema veridicităţii studiilor din linkul anterior :D) nu sunt numai rezultat al starii de bine, ci si… sa-i spunem promotor al acesteia. Numai ca trebuie sa zambesti des. Si sincer. Adica asa, ca si cum te-ai bucura. Fake it `till you make it, cum s-ar zice.
In plus despre zambete, aici.
Photo by Daniel Y. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.