Ca să te simţi mai bine…

Ca să te simţi mai bine ai putea să asculţi nişte muzică ritmată, cu tonuri înalte. Muzica scade nivelul de stres, reduce anxietatea şi în general te poate face să te simţi mai fericit, aşa că nu văd de ce n-ai profita şi tu de asta. Dacă ai un nivel înalt de conştiinciozitate şi-ţi place să fii bine pregătită, ai putea chiar să-ţi faci o listă cu melodii vesele, care să te scoată din butoiul cu melancolie când e cazul.

În 2009, Bradt şi Dileo au analizat rezultatele a 23 de studii făcute pe pacienţi cu boli de inimă şi au constat că muzica ajută la scăderea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac şi a anxietăţii. Oricum, aş zice că nu e nevoie să fii bolnav de inimă ca să afli despre şi să profiţi de efectele benefice ale unei melodii vesele.

Dacă vrei mai multe sugestii despre cum ai putea face ca să te simţi mai bine, citeşte despre frică, evitarea de evitat şi cum să-ţi cultivi optimismul, despre cum să te simţi mai bine în cuplu şi despre cele trei lucruri bune pe zi.

Şi ca să nu te plictiseşti…

Iar în cazul în care-ţi place anarhia şi preferi să suferi un pic, ai putea să alegi pentru playlist muzică tristă, cu note joase şi ritm lent, care să-ţi scadă pulsul şi să-ţi crească tensiunea, după cum a observat că se întâmplă Carol Krumhansl, profesoară la Universitatea Cornell. Ea studiză, printre altele, legătura dintre muzică şi emoţii. Bineînţeles că nu te îndemn să plonjezi prea des în piscina cu durere, însă nu pot nici să neg efectul benefic al unui plâns sănătos, măcar din când în când.

În sfârşit, dacă eşti cu totul ieşit din tipare şi îţi place să te dai în carusel, iată o melodie veselă cu versuri triste. Call it an experiment. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.